Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
TEKİRDAĞ İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARI
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYON
    KALİTE POLİTİKAMIZ
  • E-HİZMETLER
    KÜPE SORGULAMA
    E-DEVLET KAPISI ÜZERİNDEN SUNULAN HİZMETLER
    ZİRAİ DON UYARI SİSTEMİ
    HAYVAN BİLGİ SİSTEMİ
    TARIM BİLGİ SİSTEMİ
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    HABER BÜLTENİ
    TARIM RAPORLARI
    LİFLETLER
    SAFKAN ATLAR BAŞVURU DİLEKÇELERİ
    KAMU GÖREVLİLERİ ETİK SÖZLEŞMESİ
    KURUM DOSYA PLANI
    KAMU HİZMET STANDARTLARI
    TEKİRDAĞ TAKEP 2023-2027
  • BASIN
    TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI
    SORULARLA TARIMSAL ÜRETİM PLANLAMASI VE YENİ DESTEKLEME MODELİ
    İDDİALAR VE GERÇEKLER
    HABERLER
    FOTOĞRAFLAR
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksTekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

BİTKİSEL ÜRETİM GENEL MÜDÜRÜMÜZ SN. MEVLÜT GÜMÜŞ İLİMİZDEYDİ

11.08.2015 / Gösterim Sayısı : 240 / Arşiv

​

            Bitkisel Üretim Genel Müdürümüz Sn. Mevlüt GÜMÜŞ, Trakya bölge ziyareti çerçevesinde Edirne ve Kırklareli İllerinin ardından ilimizi ziyaret etti. Başta İl Müdürümüz Sn. Zekeriya SARIKOCA olmak üzere İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz, İlçe Müdürlerimiz,  Edirne İl Müdürü Sn. Orhan KAYA, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Ticaret Borsası Başkanı Osman SARI, Hayrabolu Çiftçi Malları Koruma ve Zir. Odası Başkanı Bülent CAN, Çorlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali YAVUZ, Muratlı Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu ve ilgili konu uzmanlarının katılımıyla Tekirdağ İlimizin mevcut tarımsal durumu ve problemleri üzerine 09.08.2015 Pazar günü, İl Müdürlüğümüz brifing salonunda toplantı yapıldı.

            Toplantının açılışında İl Müdürümüz Sn. Zekeriya SARIKOCA yaptığı konuşmasında  "Tarımsal üretim açısından önemli bir zamanda ve ayda, birinin hasadının bittiği ve diğerinin de başlayacağı bir dönemdeyiz. Teknik personelimiz arazi çalışmalarımızda önemli mesailer vermektedir. İlimizde en fazla tarımı yapılan iki ürün buğday ve ayçiçeğidir. 1.750.000 da alanda buğday,  1.375.000 dekar alanda da Ayçiçeği ekilişimiz var. Havalar güzel gitti. Buğday hasadını yaptık. Ayçiçeği ekiminde hava şartlarının uygun olması nedeniyle zamanında ekimler gerçekleştirildi. Çıkışlar iyiydi. Bu zamana kadar gerek çiftçilerimizden gerekse arazide incelemeler yapan teknik personellerimiz tarafından bir olumsuz durum tespit edilmedi. Özellikle teknik elemanlarımız son zamanlarda yağışın olmayışı sebebiyle bir verim kaybı var mı yok mu diye arazide ciddi çalışmalar yaptılar. İl Müdürü olarak bende sürekli arazide inceleme yaparım. Yapılan bu incelemeler sonucu özellikle son 1,5 aydır yağmur yağmaması nedeniyle İlimizde ciddi bir problem gözükmemektedir. Bazı alanlarımızda ürün bazında ekim zamanı başta olmak kaydıyla, arazi ve toprak yapısına bağlı %3-5 hatta %8-10 verim kaybı olan yerlerimiz mevcut.  Ancak yaptığımız incelemelerde genel itibariyle bir sorun görülmemektedir. Burada sivil toplum temsilcilerimiz ve oda başkanlarımız da mevcuttur. Eğer bu konuda bizim bilmediğimiz veya bize ulaşmayan problem var ise onlar zaten belirteceklerdir. Ayçiçeği ekilişlerinin yapıldığı tarlaları ziyaret etmek için bir program hazırladık, ekiliş alanlarımızı daha da yakından görme imkanı olacaktır. Sn. Genel Müdürümüze, haftasonu tatil bir günde zamanını ayırarak İlimizi ziyaret etmelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum." dedi.

          Devamında da Sn. Genel Müdürümüz yaptığı konuşmasında "Trakya bölgemizde yetiştiriciliği yapılan tarımsal ürünlerin mevcut durumunu ve problemlerini yerinde görmek maksadıyla bir inceleme gezisi düzenledik. Tekirdağ ziyaretimizde Pazar günü olmasına rağmen bizi sıcak bir şekilde karşılayan sizlere çok teşekkür ederim. Ülke genelinde Tekirdağ İlimiz gerek hububat ve gerekse ayçiçeği üretiminde önemli bir paya sahiptir. İlimizde buğday ve kanola hasadının tamamlandığını, kalite ve verim durumlarının iyi olduğunu öğrendik." dedi.

          Sn. Genel Müdürümüz son günlerde ayçiçeği verimi üzerine basında çıkan haberlere de değinerek "Trakya bölgesi ayçiçeği hasadına hazırlanmaktadır. Ayçiçeği üretim alanlarından Tekirdağ ilinin, Edirne ve Kırklareli illerinden daha iyi durumda olduğunu gördüm. Edirne ve Kırklareli illerinde yağmur nedeniyle ekimin zamanında yapılamayışı ve bazı alanlarda lokal olarak toprak sorunu ve aşırı sıcaklık stresi nedeniyle sorunların olduğunu gözlemledim. Tekirdağ için aynı sorunlardan bahsedemeyiz. Üretici şartlarında uygulanabilen yanlış tarımsal uygulamalar konumuzdan ayrı olmak üzere bir buçuk aydır yağış almamasına rağmen genel hatlarıyla ciddi bir verim kaybı ile karşılaşılmadığı gözlenmiştir. Bu tatil gününde burada sizlerin sorularını alacağım. Bakanlığımıza iletilmesini istediğiniz konuları hep beraber konuşup değerlendireceğiz. " dedi.

          Bitkisel Üretim Genel Müdürümüz Sn. Mevlüt GÜMÜŞ konuşmasının ardından, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerimizin yönelttiği soruları cevapladılar. Toplantı bitiminde Ayçiçek üretim alanlarımıza yönelik İl Müdürümüz Sn. Zekeriya SARIKOCA'nın rehberliğinde, inceleme gezisi tertiplendi.​

Fotoğraf Galerisi (5)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.
Son Haberler
...
İl Müdürü Mehmet Aksoy Tohumculuk İşletmesini ...
...
İl Müdürü Mehmet Aksoy Tohumculuk İşletmesini ...
...
İl Müdürü Mehmet Aksoy, Yangında Etkilenen Per ...
...
Tarım Ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Şarköy'd ...
...
Genel Tarım Sayımı Eğitim Toplantısı Yapıldı
...
Doğal Afet Hizmetleri Bilgilendirme Toplantısı ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Vatan Mah. Stadyum Sokak No:2 / TEKİRDAĞ

  • Telefon : 0282 258 32 00

  • Faks : 0282 258 32 14

  • E-Posta : tekirdag@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI