Kurban satış yerlerinin etrafı sınırlandırılmalı, uygun giriş- çıkış kapıları oluşturulmalı,
Satış yerlerine maskesiz girilmesine izin verilmemeli,
Girişte ateş ölçümü ve el dezenfeksiyonu yapılmalı,
Kurban satış yerlerinde kalabalığı ve belirli yerlerde yoğunluğu önlemek için çadırlar arası mesafe en az 2 metre olmalı,
Her hayvan çadırının uygun yerinde el dezenfektanı veya %70 alkol içeren kolonya bulundurulmalı,
Hayvan alım-satımlarında sosyal mesafeye dikkat edilmeli,
Müşteri ve satıcılar arasında el teması, tokalaşma olmamalı,
Hayvan satış alanı içerisinde ulaşılabilir yerlerde el yıkamak için lavabolar olmalı, lavabolarda sıvı sabunun yanında ayrıca el dezenfektanları da bulunmalı,
Kurban yerlerinde düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon yapılmalı, kapalı alanlar sık sık havalandırılmalı,
Kurban kesim alanına, kurbanlık hayvan hissedarlarının girişi olmamalı, bekleme alanına sadece bir hayvan sahibinin/hissedarının sosyal mesafeyi koruyacak şekilde alınması sağlanmalı,
Hayvan kesim yerleri önünde bekleyenlerin sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları sağlanmalı,
Görevli tüm personele koruyucu maske, eldiven, önlük gibi ihtiyaçlar eksiksiz olarak sağlanmalı,
Kesim yerlerinde görevli personel koruyucu, temiz iş kıyafetleri giymeli ve mutlaka ağız maskesi kullanmalı,
Koruyucu eldivenler kirlendikçe veya hasar gördükçe yenisi ile değiştirilmeli,
Maske, eldiven, mendil gibi kişisel hijyen malzemelerin kullanıldıktan sonra atılması için uygun aralıklarla atık kutuları bulundurulmalı.