“Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi hibe programı 2025 yılı uygulamalarına başvurular;
11 Nisan 2025 tarihine kadar başvuru sahipleri tarafından, dosya halinde tek nüsha olarak elden İl Müdürlüğüne (Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü) teslim edilerek yapılacaktır.
Başvuru sahipleri Bakanlık Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)/Tarımsal üretim Kayıt Sistemine (TUKAS) kayıtlı olmalıdır ve bu kayıtlı olma durumu izleme süresi boyunca güncel olarak devam etmelidir. Gerçek ve tüzel kişiler aşağıda belirtilen yatırım konularından yararlanmak üzere başvuru yapabilirler;
a) Tarla içi damla sulama sistemi kurulması,
b) Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması,
c) Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması,
ç) Tarla içi yüzey altı damla sulama sistemi kurulması,
d) Lineer veya Center Pivot sulama sistemi kurulması,
e) Tamburlu sulama sistemi kurulması,
f) Güneş enerjili sulama sistemi kurulması,
g) Tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri,
Başvuru Sahibinden İstenilecek Başvuru Belgeleri
Başvuru sahibinin statüsüne göre aşağıda yer alan belgeler başvuru dosyasında yer almalıdır.
1-Hibe Başvuru Formu (EK-2); Tebliğ ve güncel Uygulama Rehberi hükümlerine göre uygun olarak doldurulmuş belge.
2-Sulama Projesi (EK-18) ' de yer alan dispozisyona göre hazırlanmış proje.
3-Basınçlı Sulama Sistemi Bilgi Formu (EK-4).
4- Başvuru sahibine ait ÇKS/ TÜKAS' a kayıtlı olduğuna dair belge
5) Teknik Şartname;Başvuru kapsamında alımı yapılacak, bireysel sulama sistemine ilişkin olarak marka model belirtilmeden ürünün tüm özelliklerini gösteren teknik şartname başvuru sahipleri tarafından hazırlanarak başvuru evrakları içinde verilecektir.
6) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi; Gerçek kişi veya Tüzel kişilik adına yetkilendirilen kişiye ait olan belge.
7) Yetkili Kurul Kararı; Tüzel kişiliğin başvurusu için alınan karar.
8) İmza Sirküleri; Tüzel kişiliklerde yetkilendirilen kişiye ait.
9) Varsa; Genç Çiftçi / İyi Tarım Uygulayıcısı / Organik Tarım Müteşebbisi olduğuna dair Sertifika sureti / Şehit ve Gazilerin 1. derece yakını veya Gazi olduğunu gösteren belge.
10) Toprak Fiziksel Analiz Raporu; Bünye Sınıfı, Tarla Kapasitesi, Solma Noktası, Hacim Ağırlığı, İnfiltrasyon Hızı/ hidrolik iletkenlik bilgilerini içeren rapor.
11) Sulama Suyu Analiz Raporu.
12) Su Kaynağı “Kullanım İzin / Tahsis Belgesi" veya “ Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi".
13) Muvafakatname; Hisseli arazi başvuruları için.
14) Ticaret Sicil Gazetesi; Tüzel kişilik başvuruları için, kuruluş ana sözleşmesinde tarımsal faaliyette bulunabileceğine dair ifadeyi içeren.
15) Başvuruda Verilecek Taahhütnameler.
Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, ana sözleşmelerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin belirtilmesi şartı ile tüzel kişilik olarak kendi arazileri ya da kiralayacakları araziler için başvurabilir. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, tüzel kişilik olarak başvuru yapabilirler.
Başvurular birden fazla parsel ve birden fazla yatırım konusunu içerebilir. Birden fazla parsel için müracaat olması durumunda her bir parsel için ayrı ayrı proje ve keşif hazırlanacak, bu keşifler bir icmal ile birleştirilerek başvuru bütçesi oluşturulacaktır. Tebliğde yapılan değişiklik ile hibeye esas proje üst limiti 3 Milyon TL den 10 Milyon TL ' ye çıkarılmış olup, hibe programına başvurular 26 Şubat 2025 tarihinde başlayıp 11 Nisan 2025 tarihinde tamamlanacaktır.
Hibeye esas mal alım tutarı 10.000.000- TL 'ye kadar olan projelere % 50 hibe desteği sağlanmaktadır.(K.D.V. Hariç)
Ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılarımız Tekirdağ İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüzde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimimize başvurarak veya 0 282 258 32 68 numaralı telefondan gerekli bilgileri alabilirler.
UYGULAMA REHBERİ için tıklayınız.