Bitki Karantinası Fümigasyon Yönetmeliğinde belirtilen esaslar doğrultusunda, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, serbest çalışan/çalışacak ziraat mühendisi, orman mühendisi ve orman endüstri mühendisi ünvanına sahip kişilerin katılabileceği ve Mersin, İzmir ile Antalya Zirai Karantina Müdürlükleri tarafından farklı tarihlerde gerçekleştirilecek olan "2026 yılı Fümigasyon Operatör Kursu Programı" hazırlanmıştır.
Yönetmelik hükümleri doğrultusunda kurs başvurusu yapmak isteyenlerin; Aşağıda belirtilen listedeki gerekli belgelerle, 2026 yılı Ocak ayından itibaren kurs başlangıç tarihinin en geç 10 (on) gün öncesine kadar, ilgili Zirai Karantina Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
İstenilen Belgeler;
a) Dilekçe
b) Gerçek ve tüzel kişi ve kuruluşlar dilekçe ile diğer kamu kurum ve kuruluşlar ise dilekçelerine ilaveten, kuruluşlarında fümigasyon işlerinde çalıştırılacaklarına dair görevlendirme yazısı
c) T.C. Kimlik Numarası beyanı,
ç) 1 adet fotoğraf (kravatlı, ancak fotokopi resim olmayacak).
ç) Gerçek kişi, tüzel kişi ve kuruluşlardan başvuran adayların mezuniyet belgelerinin (lisans) veya diplomalarının aslı veya Müdürlükçe onaylı sureti,
d) Mesleklerini serbest olarak icra eden mühendislerin ilgili meslek odasına kayıtlı olduğuna dair belge
Kursu Programı için tıklayınız.